RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

РФ готується розгорнути "добровольчі" підрозділи в Україні: експерти назвали напрямки

Катастрофічні втрати серед особового складу змушують командування ЗС РФ перекидати в Україні нещодавно сформовані "добровольчі" батальйони.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW від 19 серпня.

За даними аналітиків, батальйон "Барон Корф", сформований у Хабаровському краї, братиме участь у розгортанні російських польових постів у Херсонській області та забезпечуватиме контроль над новим 3-м армійським корпусом.

У звіті ISW сказано, що Кремль планує найближчим часом перекинути більшість "добровольчих" підрозділів на південь України, намагаючись відшкодувати втрати серед особового складу. Також аналітики володіють інформацією про відправлення частини батальйону "В'ятка", сформованого на Кіровщині, на окуповані українські території.

Суб'єкти РФ, за даними ISW, продовжують активно вербувати найманців, пропонуючи їм гарну зарплату та контракти на 3-12-36 місяців - щомісяця загарбники можуть отримувати до 200 тисяч рублів (близько $3350).

Ще один танковий батальйон "Молот", за формування якого відповідала влада Пермського краю, вже проходить навчання на полігонах і активно готується до перекидання в Україну.

Раніше ми розповідали, що Росія займається створенням нового батальйону, який планують задіяти в ході повномасштабної війни проти України.