RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Беруть усіх підряд: у Росії почали формувати новий "добровольчий" батальйон

Росія для продовження повномасштабної війни активізувала роботу з формування нового "добровольчого" батальйону, за рахунок якого планує збільшити свою бойову міць.

Про це йдеться у новій доповіді американського Інституту вивчення війни ISW від 5 серпня.

У своєму документі аналітики посилаються на заяву російського пропагандиста Олександра Коца, який у соцмережах оголосив про старт набору людей до "добровольчого" батальйону "Самара".

Ще один підрозділ, за задумом військового командування ЗС РФ, увійде до складу 3-го армійського корпусу. До батальйону "Самара", за словами пропагандитста, можуть увійти чоловіки віком від 18 до 50 років.

"ISW раніше повідомляла, що українські офіційні особи вважали, що російські війська формують 15,5-тисячний 3-й армійський корпус у Західному військовому окрузі (ЗВО), що базується в Мулиному Нижегородській області, але не мали офіційного підтвердження цього. Заява Коца також вказує на те, що Кремль, ймовірно, планує сформувати 3-й армійський корпус хоча б частково із добровольчих батальйонів", - йдеться у звіті ISW.

Крім цього, подібні формування створюються на території Омської області - батальйони " Іртиш", "Авангард" та "Омь", які на окупованому Донбасі відповідатимуть за інженерну справу та надання медичної допомоги пораненим загарбникам.

"Добровольці", які поповнять склад зазначених підрозділів, можуть розраховувати на зарплату в 100 тисяч рублів, проте вказану суму вони зможуть отримати лише через три місяці після участі у бойових діях.

Раніше ми повідомляли, що підрозділи ЗСУ завдали ракетного удару по військовому складу ЗС РФ у Макіївці.