RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Переговори будуть неможливими: Зеленський різко відгукнувся на підготовку судилища над "азовцями" у Маріуполі

У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни готують декорації до показового судилища над полоненими українськими героями - бійцями "Азова". Якщо країна-терорист Росія зважиться на таке, то залишиться без можливості вести будь-які переговори.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

"Зараз у засобах масової інформації достатньо повідомлень про те, що в Маріуполі готують декорації для абсолютно гидкого й абсурдного судилища над українськими захисниками – над нашими воїнами, які в полоні в окупантів", - сказав він.

Реакція України на подібне порушення усіх домовленостей, міжнародних норм і правил буде цілком зрозумілою: зникне можливість проведення будь-яких переговорів. Українська сторона комунікуватиме з російською тільки мовою сили - єдиною, яку знають у країні-агресорі Росії.

"Хай там що собі думають окупанти, хай що планують, реакція нашої держави буде абсолютно зрозумілою. Якщо це мерзенне судилище відбудеться, якщо наших людей у порушення всіх домовленостей, міжнародних правил заведуть у ці декорації... Це буде тією лінією, за якою будь-які переговори неможливі. Росія сама себе відріже від переговорів. Не буде більше розмов. Наша держава все сказала", - наголосив Зеленський.

Українські захисники, герої "Азовсталі" і Маріуполя - ось що можна сказати про тих, над ким російські окупанти хочуть влаштувати судилище. Однак Україна не потерпить катування своїх героїв.

"Україна не терпітиме знущання з людей, про яких можна сказати лише одне: вони герої своєї Батьківщини і вони захищали свободу свого народу від загарбників", - резюмував президент.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Туреччина просуває бажання Росії про поновлення переговорів з Україною. Водночас українська сторона самостійно вирішить, коли це буде доречно.