RU  UA

ЗСУ пристріляли всі місця: депутат розповів про паніку окупантів під Херсоном

Російське окупаційне військо наполегливо стягує військову техніку то в Нову Каховку, то в Чорнобаївку, а Збройні Сили України щоразу її знищують. Водночас в окупантів, які залишилися на правому березі Херсонщини наростають панічні настрої - вони будують саморобні плавзасоби для втечі.

Про це депутат Херсонської облради Сергій Хлань розповів в ефірі Апостроф TV.

"Позавчора була Чорнобаївка, а вчора увечорі була черга Нової Каховки. ЗСУ наносили потужні артудари. Біля греблі ГЕС, біля самої Нової Каховки, на лівому березі біля Берислава. Наразі результати артударів уточнюються. Проте є певні дані про знищення скупчення військ. Тепер їх треба один-два дня щоб окупанти стягли нові сили. А те, що вони стягли до Чорнобаївки – було знищено позавчора. Проте вони вперто стягують у ці місця сили та засоби. Ну й нехай. Місця пристріляні", - зауважив він.

Окрім стягування техніки в місця, де вона гарантовано буде знищена, російські окупанти ще займаються майструванням з барж. Вони стягують їх по Дніпру до Херсона і ставлять їх під Антонівським мостом, фіксуючи до опор. Можливо, створюють собі пішохідну переправу, адже через потужну течію Дніпра переправляти техніку такими спорудами не вийде.

"Якщо вони баржі хочуть використовувати як понтони – то взагалі не зрозуміло. Ті понтони, які вони намагалися встановити – теж неможливо використовувати через потужну течію. Те, що вони створили з понтонів, як такі собі плоти, і рухають їх за допомогою катерів – теж складна логістика. Бо треба кілька годин, щоб переплисти з одного берегу на інший. Переправляння в такому режимі техніки не забезпечує потреби окупантів в техніці та продовольстві на Правобережжі. Бо ЗСУ знищують їх активно. Цю переправу з барж вони будують прямо під Антонівським мостом, і навіщо вони це роблять – невідомо, бо використовувати її в принципі не можливо", - пояснив Хлань.

Зараз на правому березі Херсонської області перебуває близько 20 тисяч російських окупантів, яких треба годувати і чиї запаси потрібно поповнювати. Через ці фактори ворог у складній ситуації, унаслідок чого наростає паніка.

"Тому та паніка, яка відбувається в рядах окупантів, свідчить про те, що не лише вищий командний склад, а й рядові панікують і запасаються плавзасобами, щоб мати можливість втекти з правобережжя і з Херсону", - наголосив депутат.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни в окупованому Херсоні забирають човни у місцевих мешканців, щоб перевозити через Дніпро свої військові засоби.