RU  UA

Окупанти звіріють у Херсоні: викрадають мирних мешканців та забирають човни

Росіяни у тимчасово окупованому Херсоні використовують мирних жителів як прикриття під час транспортування через Дніпро своєї військової техніки.

Про це розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у ефірі Апостроф TV.

За його словами, росіяни проводять ремонти Каховського та Антонівського мостів, бо вони мають військово-політичне значення. Проте українські захисники зупиняють спроби відновити мости, вони перебувають під повним вогневим контролем ЗСУ. Провозити Каховським і Антонівським мостами важку військову техніку - величезний ризик, вони можуть просто не витримати.

"Окупанти використовують цивільні судна, відбирають у місцевих човни та баркаси, формують якийсь "флот", щоб перевозити через Дніпро військові засоби. Окупанти використовують цивільні для прикриття, тому що ЗСУ сьогодні можуть завдавати ударів по більшості цілей окупантів із безпечної відстані. Тому окупанти ховаються за цивільними", - зазначив Соболевський.

Він додав, що херсонці дуже чекають на ЗСУ та звільнення.

"Люди чекають на наступи ЗСУ, але окупанти щоразу проводять рейди, переважно вночі, вриваються у квартиру, викрадають людей для так званої фільтрації. Очевидно, що шоу під назвою референдум знову переноситиметься, але приїзди всіляких російських чиновників продовжуватимуться, ці шоу дуже злять херсонців, люди дистанціюються від цього. А цих російських "віпів" возили і возитимуть і далі для картинки", - сказав заступник голови Херсонської облради.

Триває і "шоу" із перенесенням референдуму. Окупанти переносили його дату вже чотири рази, і, за словами Соболевського, переноситимуть ще.

Як повідомляв "Апостроф", велика частина командування ЗС РФ виїхала з окупованого Херсона, побоюючись можливого контрнаступу Збройних сил України.