RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Окупантам довелося тікати під Слов'янськом: зведення Генштабу на 24 серпня

Суверенна й незалежна України вже 182-у добу героїчно обороняється від повномасштабного вторгнення країни-терориста Росії. На День Незалежності України ЗСУ відбили наступ російських окупантів на Слов'янському, Бахмутському, Авдіївському напрямках.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на ранок 24 серпня повідомили в Генштабі ЗСУ.

"Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей і відновленні боєздатності підрозділів, що зазнали втрат. Тривають авіаційні та ракетні удари російських окупантів по цивільних об’єктах на території України. Не ігноруйте сигналів повітряної тривоги", - наголосили в Генштабі.

Волинський і Поліський напрямки

Без значних змін. ЗС Білорусі виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях.

Сіверський напрямок

Ворог утримує окремі підрозділи Західного військового округу в прикордонних районах Брянської і Курської областей, щоб демонструвати свою присутність і сковувати дії ЗСУ. Російські окупанти обстріляв із ствольної артилерії район населеного пункту Товстодубове Сумської області.

Слобожанський напрямок

Російське окупаційне військо веде бойові дії, щоб утримати раніше зайняті рубежі.

Харківський напрямок

Ворог обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Одноробівка, Карасівка, Борщова, Перемога, Руська Лозова, Замулівка, Базаліївка, Пушкарне, Мосьпанове, Слобожанське, Гусарівка та Чепіль; завдав авіаударів біля Мосьпанового, Гусарівки та Прудянки; вів повітряну розвідку БпЛА неподалік Дементіївки.

Слов'янський напрямок

Окупанти з артилерії обстріляли райони Краснопілля та Мазанівки, а також намагалися вести розвідку біля Богородичного. Однак українські військові завдали окупантам вогневого ураження та змусили тікати.

Донецький напрямок

Ворог продовжує ведення активних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Краматорський напрямок

Окупаційне військо обстріляло з ствольної та реактивної артилерії райони Сіверська, Закітного та Роздолівки. Вело повітряну розвідку БпЛА поблизу Званівки та Райгородка.

Бахмутський напрямок

Зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Зайцеве та Білогорівка.

Ворог вів наступальні бої у напрямках Бахмутського та Кодеми, однак завдяки діям ЗСУ успіху не мав.

Авдіївський напрямок

Російське окупаційне військо здійснювало обстріли із артилерії різних типів біля Марʼїнки, Пісків, Нетайлового, Красногорівки та Залізного; завдало авіаудару неподалік Невельського.

Росіяни вели наступальні бої у напрямку населених пунктів Піски і Невельське, проте успіху не мали

Новопавлівський напрямок

Окупанти завдали вогневого впливу в районах Костянтинівки та Вугледара.

Запорізький напрямок

Ворог обстріляв із різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Малі Щербаки, Шевченко, Залізничне, Червоне, Времівка, Ольгівське та Орестопіль; завдав авіаційних ударів поблизу Ольгівського та Новополя; вів повітряну розвідку БпЛА біля Щербаків, Степового та Василівки.

Південнобузький напрямок

Підрозділи окупаційного війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на утриманні зайнятих районів та сковуванні дій ЗСУ. Окупанти задіяли ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Степова Долина, Нова Зоря, Таврійське, Засілля, Новомиколаївка, Широке, Кобзарці, Партизанське, Лозове, Біла Криниця, Добрянка, Осокорівка, Потьомкине та Трудолюбівка; завдали авіаційних ударів біля Потьомкиного та Лозового; вели повітряну розвідку БпЛА в районах населених пунктів Сухий Ставок та Велике Артакове.

"Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об’єктів і елементів інфраструктури в глибині території України", - додали в Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ знищили склад боєприпасів росіян у Токмаку.