RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Зливав ворогу дані про українську оборону: зраднику з Кабміну дали 12 років ув'язнення

За матеріалами Служби безпеки України, завербованого російськими спецслужбами завідувача відділу з питань діяльності органів юстиції у Секретаріаті Кабміну Анатолія Бая визнали державним зрадником і засудили до 12 рокві ув'язнення.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Працівники СБУ зібрали доказову базу того, що Анатолій Бай працював на користь російської ФСБ. Після ознайомлення зі справою Шевченківський суд Києва засудив держзрадника до 12 років позбавлення волі з конфіскацію всього майна, яке перебуває в його власності.

Ще на початку року СБУ викрила російську агентуру, членами якої були посадовці Кабміну і Торгово-промислової палати України. Агенти передавали ворогу розвідувальну інформацію стосовно стану обороноздатності України, облаштування держкордону, персональних даних українських правоохоронців тощо.

Російські куратори платили цим державним зрадникам за інформацію від 2 до 15 тисяч доларів у залежності від рівня важливості зібраних даних. Однак тепер гроші і все майно одного з держзрадників будуть конфісковані судом.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ знешкодила російську агентурну мережу, яка допомагала окупантам наступати на Київ.