RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Окупанти обстріляли Енергодар: відео та перші подробиці

У неділю ввечері, 28 серпня, російські війська обстріляли житлові квартали окупованого Енергодару.

"Апостроф" публікує кадри із населеного пункту, які у соцмережах викладають місцеві жителі.

На відеороликах видно, що внаслідок прильоту снарядів у житлових кварталах спалахнули пожежі.

РосЗМІ стверджують, що артилерійський обстріл Енергодару нібито було здійснено бійцями Збройних Сил України. Проте, місцеві жителі повідомляють, що між вильотом та прильотом снаряда вони нарахували менше 10 секунд, що свідчить про те, що вогонь вівся із підконтрольної окупантам території.

Внаслідок обстрілу в Енергодарі спалахнули кілька автомобілів. Офіційної інформації про жертв чи постраждалих поки що не надходило.

Обстріл окупованого Енергодару також прокоментував голова Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, ЗС РФ відкривають вогонь по Нікополю та Марганцю, після чого імітують нібито вогневу відповідь ЗСУ по населеному пункту, в якому розташована Запорізька АЕС.

"Російські терористи провокують і намагаються шантажувати світ. Обстрілюють Нікополь, Марганець і імітують відповідь по Енергодару, хоча ведуть вогонь самостійно. Росія - держава-спонсор тероризму", - додав Єрмак, коментуючи сьогоднішній обстріл Енергодару.

Мер окупованого міста Дмитро Орлов повідомив, що під обстріл потрапили третій та п'ятий мікрорайони. Попередньо відомо про приліт снарядів до однієї з квартир на вулиці Воїнів-інтернаціоналістів.


Раніше ми розповідали, що російські окупанти поставили Енергодар на межу гуманітарної катастрофи.