RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Мелітополі підірвали військову частину та кафе з ФСБшниками: яка зараз ситуація у місті

Під тимчасово окупованим Бердянськом українські військові знищили ворожий склад не лише в Андріївці, але й у Михайлівці. Крім цього, на півночі Мелітополя було пошкоджено важливу військову частину російських окупантів.

Про це в ефірі Апостроф ТВ сказав мер Мелітополя Іван Федоров.

Він зазначив, що окрім цього ЗСУ підірвали кафе, де на той момент вечеряли ФСБшники.

"Наразі після гучного та показового знищення кількох зрадників інша маса колаборантів, які раніше хотіли брати участь у підготовці так званого референдуму, масово намагаються зв’язатися із силами супротиву і вимолюють не чіпати їх, оскільки вони вже відмовились від співпраці з окупантами. Десятки колаборантів хочуть співпрацювати з українськими спецслужбами та допомагати у звільнення Мелітополя", - розповів мер міста.

Він акцентував увагу на потужному супротиву мелітопольців – менше 10% містян підтримують окупацію міста, через що рашисти не можуть створити хоч якусь картинку "миру та злагоди".

"Вони відмовились від проведення якогось референдума і єдиного дня голосування. Вони будуть проводити нібито якесь соцопитування з 11 по 17 вересня. Але це буде для того, щоб потім зробити "мобілізацію" і потім забрати чоловіків воювати", - наголосив Федоров.

Мер Мелітополя також розповів про освітню ситуацію в місті - з 1 вересня працюватимуть лише 5 шкіл замість 22, оскільки українці не хочуть вести своїх дітей на навчання до рашистів. Федоров підкреслив, що російські окупанти назвали школи режимними об’єктами, там планують забирати у дітей мобільні телефони та виставляти охорону. А батькам, які не планують вести дітей до цих навчальних закладів, погрожують їх відбирати.

"Ми закликаємо родини з дітьми евакуюватися з міста. Багато хто це вже зробив. А решта переважна більшість не збираються приводити дітей до шкіл. Тому мелітопольські школярі а це понад 10 тисяч – навчатимуться в дистанційному режимі з українськими вчителями", - резюмував Іван Федоров.

Раніше ми писали, що окупанти поставили Мелітополь на межу гуманітарної катастрофи.