RU  UA

Окупанти кинули в бій останній резерв: що відомо про тактику ворога

Країна-терорист Росія сформувала так званий 3-й армійський корпус і намагається задіяти його в Харківській області, щоб відновити наступ хоча б десь. Це останній резерв російських окупантів, який вони не перекидають на південь України.

Про це експерт Defense Express Іван Киричевський розповів в етері Апостроф ТВ.

"Так званий 3-й армійський корпус намагаються задіяти на Харківщині, а не підсилити угруповання на півдні. Синєгубов повідомляв, що росіяни намагаються наступати будь-де, де мають хоч якусь можливість це робити", - зазначив він.

У росіян лише одна мета - захопити якнайбільше українських територій, тому вони наступають там, де тільки можуть. З одного боку, це виглядає нераціонально, адже з-й АК - це останній резерв країни-агресора Росії, який вони не кидають на Запорізький напрямок.

З іншого боку, російські окупанти, імовірно, розраховують на те, що коли не вдається стримати наступ ЗСУ, то треба вдарити у фланг.

"Але якщо розбирати технічниу складову та сили, то зрозуміло, що з цього 3-го АК росіяни можуть виділити 6-7 БТГр, які вони розтягнуть по 2 напрямках. Щодо бронетехніки – там виходить "повний фарш" танків. Бо там є і новітні Т-90М Прорив, Т-80 БВП і недобиті БМПТ Термінатор. А от що стосується артилерії, то в них там є крупнокаліберні Піони, а от інша артилерія 122 та 152 мм – то вона буксирована", - пояснив експерт.

За таких умов російським окупантам буде складно розвивати наступ, оскільки вони не встигатимуть за за мотострілецькими частинами, які є основною складовою на БМП 2 та БМП 1.

Крім того, окупаційне військо зустріне українська оборона, перенасичена "Джавелінами" та іншими високотехнологічними протитанковими засобами.

"І тому наскільки цей наступ буде ефективним – це ми ще побачимо. Зауважимо, що росіяни змогли набрати в цей 3-й АК до 12 тис. солдат. Але це не означає, що всі вони мають йти в бій. Це ж ще і тилові частини забезпечення, артилерія, підрозділи ППО, тому вони можуть послати в бій до 7 тис "багнетів"", - додав Киричевський.

Раніше "Апостроф" публікував карту бойових дій в Україні й показав, яка зараз ситуація на фронтах.