RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Окупанти масово обстрілюють Енергодар: фото та всі подробиці

У окупований Енергодар прибула місія МАГАТЕ, а росіяни з п'ятої години ранку 1 вересня не припиняють мінометні обстріли міста. Чути також автоматні черги.

Про це розповів мер Енергодару Дмитро Орлов у своєму Telegram-каналі.

"Відомо про влучання до кількох цивільних об'єктів. Є постраждалі! Скільки саме, з'ясовуємо", - додав він.

Telegram-канал "Енергодар сьогодні" публікує кадри обстріляного міста, уточнюється, що під удар потрапили житлові квартали Енергодару.

Як повідомили російські Telegram-канали, які намагаються перекласти провину за російські обстріли міста на ЗСУ, внаслідок ранкових обстрілів в Енергодарі загинуло троє мирних жителів. За їхніми даними, пролунало шість вибухів — чотири з них біля ДК "Сучасник".

Також повідомляється, що в дитячих садках №14 та №15 почалася пожежа, а один із будинків отримав сильні руйнування.

Розвідка повідомляє, що в Енергодарі "працювала" група російських ударних вертольотів К-52, які завдавали ударів по житлових кварталах. Було завдано мінометного удару в безпосередній близькості від території ЗАЕС і атомних реакторів.

"Русня спеціально придумала легенду про український десант, щоб мати підставу підняти вертольоти та обстрілювати місто", - пишуть в мережі.

Тим часом місія МАГАТЕ вирушила із Запоріжжя до Енергодару, попри повідомлення про інтенсивний обстріл. Глава МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі повідомив, що місія знала про "посилення військової активності в цьому районі", але планує продовжити місію на об’єкт і зустрітися з його персоналом.

Як писав "Апостроф", росіяни регулярно обстрілюють Енергодар, вони завдали удару по сховищу ядерного палива. При цьому окупанти не дають місцевим жителям можливості виїхати, по суті, перетворивши їх на заручників.