RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Окупанти готують провокації у Мелітополі: мер назвав ознаки

У тимчасово окупованому Мелітополі російські окупанти готують чергову провокацію, аби потім звинуватити ЗСУ – терористичних ударів можуть завдати по навчальним закладам.

Про це повідомив мер міста Іван Федоров.

За його словами, в Міноборони РФ випустили статтю, що ЗСУ готуються до диверсій в школах Мелітополя, розмістивши всі їхні координати.

"Вони це зробили, щоб пояснити низьку явку до шкіл та прикрити свої майбутні провокації", - зазначив він.

Федоров також додав, що більшість українських сімей відмовилися водити дітей до шкіл російських окупантів, проте рашисти продовжують тиснути на батьків погрожуючи штрафами та позбавленням батьківських прав.

Варто зазначити, що п'ять шкіл у Мелітополі не відкрилися взагалі, оскільки військові РФ облаштували там бази і казарми. А в інших навчальних закладах навчання мелітопольців росіяни розпочали з "промивання мізків". Дітям розповідали, що України як держави не існує, а після "патріотичного" уроку змушували фотографуватись на тлі портрета Путіна. При цьому, на перервах із колонок грає гімн Росії. Окрім цього, навчальні заклади оточені військовими, а вхід можливий тільки після перевірки металодетекторами.

Раніше ми писали, що Збройні Сили України у ніч на 2 вересня влаштували російським загарбникам у тимчасово окупованому Мелітополі справжнє пекло - нанесли два потужні удари по ворожим локаціям.