RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Звільнено понад 20 населених пунктів: у Генштабі вперше розповіли про успіхи ЗСУ у Харківській області

Українські бійці розпочали контрнаступ на Харківському напрямку – вони повернули під контроль України 700 квадратних кілометрів, раніше окупованих ворогом.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

З його слів, армія України вклинилася в оборону ворога на глибину до 50 км.

"У рамках проведення на Харківському напрямку оборонних операцій з метою відновлення втрачених територій з початку тижня ЗСУ ведуть активні бойові дії на певних напрямках. Наразі військові частини вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км", - заявив Громов.

Він також додав, що у деяких напрямках ЗСУ вдалося просунутися вглиб оборони росіян від 2 до кількох десятків кілометрів.

Загалом українські захисники на Харківському та Південнобузькому напрямках повернули під контроль України 700 квадратних кілометрів, які раніше були окуповані ворогом.

"Продовжуються фільтраційні дії у низці населених пунктів. У ході ведення активних дій на Харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів", - підсумував Громов.

Раніше ми писали, як, за словами експерта, ЗСУ вдається вибивати ворога в Харківській області.