RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Ставали на коліна та плакали: як зустрічали ЗСУ на звільнених територіях Харківщини, відео

З початку вересня українські бійці уже звільнили понад 1000 кілометрів у Херсонському та Харківському напрямках – жителі Балаклії зустрічали захисників зі сльозами на очах та навколішки.

Про це свідчать відео, що публікують у Telegram-каналах.

Так, українські військові зайшли в місто, а вздовж дороги їх зустрічали місцеві жителі, які падали на коліна, вигукували "Слава Україні!" і плакали від щастя, що Балаклія знову під синьо-жовтим стягом.

На одному із відео військові доповідають президенту України та головнокомандувачу ЗСУ, що бойове завдання виконано і Балаклія знову під українським контролем.

"Пане президенте, пане головнокомандувачу, місто Балаклія Харківської області взято під контроль. Наказ виконано. Російські окупаційні війська відійшли. Спецпідрозділ Головного управління розвідки "Kraken"", - заявляють на відео на тлі українського прапора військові.

Про суттєве просування українських військ вглиб Харківської області підтверджують також у Генштабі.

"Військові вклинилися в глибину оборони противника до 50 км. Тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів. В ході активних дій на Харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів", - заявив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Варто зазначити, що наразі саме на Харківщині звільнено найбільше територій – близько 700 квадратних кілометрів.

"Загалом, з 1 вересня звільнено більше тисячі квадратних кілометрів нашої території. Дякую армії, розвідникам, спецслужбовцям за кожен український прапор, який встановлено цими днями", - наголосив президент.

Раніше ми писали, що у Генштабі вперше розповіли про успіхи ЗСУ у Харківській області.