RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Окупанти вдарили по українських ТЕС: у яких регіонах зникло світло і що треба робити


Сьогодні ввечері, 11 вересня, росіяни нанесли удар по інфраструктурному об'єкту у Харкові, через що виникли проблеми з електроенергією на території трьох областей.

Про це повідомляють представники місцевих влад.

Через удар по об'єкту у Харкові у багатьох районах міста зникло світло, поінформував міський голова Ігор Терехов.

З цієї ж причини в тих же районах немає води, бо не працюють насоси.

"Це підла та цинічна помста російського агресора за успіхи нашої армії на фронті, зокрема – у Харківській області", - переконаний міський голова, який зазначив, що фахівці обленерго та інші комунальні служби вже працюють над усуненням ушкоджень.

Також про проблеми з електроенергією повідомили представники Дергачівської громади, де саме знаходиться ТЕЦ-5.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов також підтвердив, що окупанти нанесли удари по критичній інфраструктурі міста та області.

"У деяких населених пунктах немає електро- та водопостачання. На місцях влучань виникли пожежі, рятувальники Обласного управління ДСНС локалізовують загорання. Усі профільні служби працюють на місцях та усувають пошкодження", - написав він та попросив жителів Харківщини зберігати спокій.

У Сумській області впала напруга у електромережі по усьому регіоні. "Рекомендую по можливості вимкнути електроприлади та ін. побутову техніку для уникнення її пошкодження! Електросистема області залишається нестабільною через руйнування в результаті ворожих бомбардувань у березні", - повідомив голова СОВА Дмитро Живицький.

Також він порадив для уникнення пошкодження електроприладів вимкнути, за можливості, усі прилади з розеток, адже спостерігаються великі перепади напруги.

"Світло та водопостачання у Полтавській області скоро будуть відновлені. Енергетики вже працюють", - заявив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

За інформацією очевидців, на Полтавщині напруга скаче 120/220 вольт. У Сумах напруга у мережі впала до 170 вольт. Про часткові відключення повідомляють також мешканці Дніпра та Дніпропетровщини, а також Запорізької областей. Немає світла у Кременчуці на Полтавщині.

Пропагандистські ресурси окупантів повідомляють, що на Сумщині мешканцям нібито наказано відключити електроприлади від мережі. Також вже традиційно наголошується, що це саме ЗСУ обстрілює українські об'єкти інфраструктури.

У той же час проблеми зі світлом раптово виникли в російському Білгороді і місто виявилося тимчасово повністю знеструмленим.

Читайте також матеріал "Апострофа": Російські агресори знищують Харків, щоб там ніхто не міг жити - Ігор Терехов.