RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Прорив ЗСУ на Маріуполь: Гіркін передбачив обвалення ворожого фронту

Підрозділи Збройних сил України під час контрнаступу можуть прорвати оборону ЗС РФ і піти у напрямку окупованого Маріуполя.

Подібний прогноз у своєму Telegram-каналі опублікував екс-ватажок проросійських бойовиків "ДНР" Ігор Стрєлков-Гіркін.

За його словами, українська армія зосереджує свої сили на Вуглегірському напрямку, а інформацію про це він отримує не лише із соцмереж, а й від своїх інсайдерів.

На зазначеній ділянці фронту, як стверджує Стрєлков-Гіркін, зараз ситуація така сама, як була зафіксована тиждень тому в районі Балаклії, у зв'язку з чим екс-ватажок проросійських бойовиків не виключає контрнаступ ЗСУ в Донецькій області.

"Удар на цьому напрямку цілком логічний, поки командування ЗС РФ не встигло вивести туди резерви з Харківської області. І обіцяє чудові перспективи - з проривом до узбережжя Азовського моря і безпосередньо до Волновахи та Маріуполя. При успіху - фронт може обрушитися так само, як під Ізюмом", - продовжив Стрєлков-Гіркін.

Більше того, колишній ватажок бойовиків не відкидає контрнаступ ЗСУ на Запорізькому напрямку - біля Гуляйполя та Пологів. Коментуючи успішне просування української армії в Харківській області, Стрєлков-Гіркін не зміг підтвердити вихід ЗС РФ із Вовчанська та Козачої Лопані.

Раніше ми розповідали, що ‚ЗСУ під час контрнаступу звільнили близько 3 тисяч квадратних кілометрів.