RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Не зрозуміли першого "натяку": у Херсоні артилерія ЗСУ знову накрила казарми окупантів

Збройні Сили України остаточно знищили казарму з російськими окупантами в Херсоні - втрати в особовому складі окупаційного війська значні. Також українські бійці завдали руйнівного удару по базі, де ворог ремонтував техніку.

Про це депутат Херсонської облради Сергій Хлань розповів в етері Апостроф TV.

Російські окупанти облаштували собі казарму на базі колишнього військкомату на вул. Паровозній, про що дізналися ЗСУ. Перший удар був близько двох тижнів тому, але ворог не зрозумів "натяку", тому довелося нанести другий і останній.

Також українські військові знищили базу російських окупантів у Дніпровському районі міста, на якій ворог ремонтував військову техніку. Тепер бази не існує.

Пожежа у казармі російських окупантів у ХерсоніФото: Телеграм

Тим часом у Херсоні на тлі успіхів ЗСУ на різних напрямках кудись зникли колаборанти. Після невпевненого перенесення дати псевдореферендума на 4 листопада вони зовсім не з'являються у публічному просторі.

"Немає вже помпезних відео від колаборанта Стремоусова. Він переоблаштовує свій штаб у Генічеську, розуміючи, що Херсон скоро звільнять. Щодо Сальдо немає нової інформації крім того, що він в комі. Але, можливо, вже і Сальдо немає, тому що окупанти приховують все, що стосується його персони", - додав Хлань.

Водночас настрій українців на тимчасово окупованих територіях покращується, адже вони чекають на якнайшвидшу деокупацію стараннями ЗСУ.

"Настрій наших людей на окупованій території, з якими особисто спілкувався, піднесений. Хоча раніше за 7 місяців окупації настрої були не такі оптимістичні, але зараз люди розуміють, що час визволення наближається. Місцеві окупантам вже напряму кажуть, що їх скоро на Херсонщині не буде", - сказав депутат.

Разом з успіхами ЗСУ посилюється і партизанський рух. Однак російські окупанти теж реагують на просування українських військ - вони посилюють репресії проти мирного населення.

"Особливо на правому березі Дніпра, де окупанти "закривають" окремі села від пересування та проводять різні фільтраційні заходи", - зазначив Сергій Хлань.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти в Херсоні навмисно створюють гуманітарну катастрофу як метод терору мирного населення.