RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Окупанти під Херсоном мруть, як мухи: військовий експерт назвав причину

ЗСУ продовжують "ускладнювати життя" окупантам у Херсонській області, нашим захисникам допомагають і місцеві жителі. Через проблеми з логістикою у росіян немає можливості евакуювати поранених, вони вмирають.

Про це розповів експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко, пише Еспресо.

Через обмеження в логістиці та відсутність боєприпасів морально-психологічний стан окупантів на правому березі Дніпра вкрай пригнічений.

"Ситуація повторює Київську область станом на другу половину березня. У них повністю перебиті логістичні поставки. Запаси, які носять, становлять, як правило, не більше трьох діб - боєприпаси, вода, їжа", - розповів Риженко.

Експерт додав, що окупанти не мають можливості евакуювати поранених з правого берега Дніпра.

"Постійно йдуть бойові зіткнення і в РФ багато поранених, їх вивозити не можуть. Фактично вони помирають, якщо пораненому одразу не надати допомогу, то його шанси вижити невеликі", - додав він.

Риженко наголосив, що зараз на правому березі Дніпра в Херсонській області перебувають найбоєздатніші підрозділи РФ.

"Це і повітряно-десантні війська, і сили спецоперацій, і морська піхота – сили берегової оборони. Обмеження в логістиці та відсутність боєприпасів дуже міцно б'ють за морально-психологічним станом особового складу. Я думаю, що успіхи ЗСУ в районі Харкова додають своєї справи" , – резюмував Риженко.

Раніше "Апостроф" розповідав, що 11 вересня було ліквідовано склад боєприпасів у Каховці Херсонської області, детонація тривала кілька годин, а пізніше ЗСУ знищили і вузол зв'язку.