RU  UA

Окупанти опиняться в ізоляції: у чому тактична важливість звільнення Мелітополя

Звільнивши Мелітополь, ЗСУ матиме змогу заблокувати єдиний залізничний вузол, що залишився у російських окупантів в Україні – вони втратять можливість отримувати військову техніку цим шляхом і в тому районі опиняться в ізоляції.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Іван Киричевський, експерт Defense Express.

На його думку, саме через велику ймовірність втратити залізничний вузол, рашисти боронитимуть Мелітополь до останнього бійця.

"Але я очікував, що росіяни будуть вести важкі кровопролитні бої за Куп'янськ, і просування наших військ на тому напрямку буде справою нешвидкою. Тим паче росіяни там хвалились, що склали там два бронепоїзди для оборони залізниці. Але ЗСУ змогли взяти Куп'янськ і Куп'янськ вузловий за добу", - підкреслив він.

Експерт також прокоментував ситуацію щодо Криму – на його думку, навряд чи Путін добровільно захоче віддати півострів.

"Це бісноватий фюрер, що буде йти до кінця. Скоріше це відцентрові рухи російських військових. Вони розуміють складні перспективи на півострові і не розуміють, яку зброю використовує ЗСУ для ураження тих чи інших військових об’єктів. Може втрата Криму відбудеться несподівано для самого Путіна", - резюмував Іван Киричевський.

Раніше ми писали, що Мелітополь є ключовим містом в обороні всього півдня та є ключем для сухопутного коридору на територію тимчасово окупованого Криму. Якщо ЗСУ зможуть взяти Мелітополь, сухопутний коридор на півострів припиняє існування.