RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Удар по греблі під Кривим Рогом: експерти пояснили вибір цілі окупантами

У середу, 14 вересня, російські окупанти обстріляли греблю під містом Кривий Ріг Дніпропетровської області. Мета цього удару полягає в тому, щоб завадити проведенню операцій ЗСУ на річці Інгулець.

Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни ISW.

Росіяни в середу випустили по Кривому Рогу вісім ракет. Основною мішенню стала Карачунівська гребля, розташована вздовж річки Інгулець на західній околиці Кривого Рогу. Внаслідок ударів рівень води у ній підвищився.

Аналітики вважають, що окупанти завдали удару по греблі, щоб пошкодити понтонні мости ЗСУ нижче за течією річки.

З цього приводу також висловився також радник Офісу президента України Олексій Арестович під час ефіру з Марком Фейгіним. Він констатував, що на правому березі Дніпра зараз наростає криза.

"Вони сьогодні влупили по переправі в Кривому Розі, очікуючи, що по Інгульцю піде хвиля і змиє наші понтони, переправи, які використовуються нашими військами для того, щоб діяти на цьому театрі. Це ознака, що там поступово наростає криза на правому березі", - зазначив Арестович.

Як писав "Апостроф", Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні повідомив, що 14 вересня від російських авіаційних та ракетних ударів, а також реактивних систем залпового вогню постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів України.