RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

26 вересня

25 вересня

24 вересня

23 вересня

20 вересня

19 вересня

Всі новини

ЗСУ приземлили чергову ворожу "пташку" на Півдні: подробиці

Україна продовжує працювати над тим, аби прогнати ворога з українських земель, зокрема, і на півдні країни – на цих територіях було ліквідовано десятки рашистів та ворожа військова техніка, у тому числі і надзвуковий ворожий бомбардувальник Су-24М.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь" Збройних Сил України на Facebook-сторінці.

Зазначається, що обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку стабільно напружена - тривають позиційні бої, Сили оборони продовжують покращувати тактичне положення і закріплюватися на вивільнених територіях.

"Ворог силами до двох взводів за підтримки двох БМД-2 і танка Т-72 веденням штурмових дій в напрямку з Архангельського на Іванівку намагався покращити своє положення. Успіху не мав, втративши одну БМД-2 і значний відсоток живої сили, відступив", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, російські окупанти протягом дня ракетами, артилерією, танками і мінометами обстрілювали українські позиції і населені пункти вздовж лінії зіткнення. А також атакували авіацією і передову, і тилові райони.

"По Криворіжжю завдано ракетного удару сімома крилатими ракетами. Пошкоджено гідротехнічний об'єкт, транспортну інфраструктуру, ворог намагався створити надзвичайну ситуацію в регіоні. Постраждалих нема. Ситуація під контролем рятувальних та аварійних служб. Триває ліквідація наслідків", - повідомляє ОП "Південь".

За уточненими даними для цього ракетного удару ворог застосував аеробалістичні ракети типу "Кинджал" та "Іскандер". У той же час, українською авіацією по противнику було нанесено 13 ударів, а в районі Чкалово - знищено надзвуковий ворожий бомбардувальник Су-24М.

Впродовж дня ракетно-артилерійські підрозділи виконали 285 вогневих завдань. В тому числі, по трьох районах зосередження живої сили, озброєння та техніки в Голій Пристані, Дудчанах і Криничанці, по складах боєприпасів в тих самих Дудчанах і в Садовому, по пункту управління безпілотниками в Комишанах. Також, під щільним вогневим контролем перебували Каховський міст і переправа в Дар'ївці. Окупанти не мали жодної можливості ними користуватися.

Тим часом, підтверджені втрати ворога складають:

  • 33 рашисти
  • 31 одиницятехніки, а саме: 11 танків, 5️гаубиць "Мста-Б", самохідна артустановка "Гвоздика", 13 одиниць авто-бронетехніки,
  • 2️ склади з боєприпасами в Миколаївському і Херсонському районах.

Варто зазначити, що у Чорному морі, укриваючись в ракетобезпечному районі, маневрують 15 бойових кораблів, серед яких 2 ракетоносії, надводний і підводний, що мають в сумі 12 ракет напоготові. Із необгрунтованою мотивацією вигнано в море 5 великих десантних кораблів.

Раніше ми писали, як за словами військового експерта, ЗСУ звільнятимуть Донбас.