RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Сходив на "референдум" - отримав термін: яке покарання загрожує українцям за "шабаш" окупантів

Російські окупанти та їх посібники збираються провести "референдум" про приєднання Запорізької області до РФ вже цього місяця – українці, які візьмуть участь у заході, відповідатимуть за це.

Про це повідомила віце-прем'єр України Ірина Верещук, інформує "Країна".

"Згідно із законом про правовий режим військового часу, референдуми на території України заборонені. Організатори та учасники проведення референдумів будуть покарані за статтею 111-1, частина 5 ККУ — це позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до 15 років із конфіскацією майна", - заявила вона.

Верещук також відповіла на запитання, чи загрожує якась відповідальність простим громадянам України, які голосуватимуть на забороненому законом "референдумі" на окупованих територіях.

"Деякі юристи вважають, що такі дії можуть підпадати під статтю 110 частину 1 УКУ "Зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України" - це позбавлення волі до 5 років. Отже, ще раз наполегливо раджу мешканцям тимчасово окупованих територій: паспорт (російський - Ред.). ) не брати, на референдуми не ходити, з окупантами не співпрацювати, по можливості виїхати" , - резюмувала віце-прем'єр України.

Раніше ми писали, що "референдум" про приєднання до Росії також планують провести колаборанти Херсонської області.