RU  UA

У якому разі Росія завдасть ядерного удару по Україні: три умови

Російський диктатор Путін неодноразово погрожував застосуванням ядерної зброї в разі загрози суверенітету Росії, а потім оголосив про проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України з питання приєднання їх до РФ, після чого Кремль може віддати наказ про пуск ракети з ядерною боєголовкою.

Про це в етері Апостроф TV заявив військово-політичний експерт Юрій Федоров.

У російській доктрині написано, що Росія може застосувати ядерну зброю тоді, коли по її території або території її союзників завдали удару зброєю масового знищення, зокрема ядерною або хімічною. Існують ще дві умови.

"Якщо існує інформація про те, що ракети з ядерними зарядами націлені та летять на Російську Федерацію – це друга умова. І третя умова – якщо з використанням неядерних озброєнь для Росії виникає загроза існуванню держави", - додав експерт.

Читайте також: Білий дім попередив Путіна: застосування ядерної зброї стане катастрофою для Росії

У зв'язку з цим у багатьох виникає запитання: якщо російські окупанти анексують окуповані території Запорізької, Херсонської, Луганської і Донецької областей, то з російської точки зору проведення бойових дій Збройними Силами України вважатиметься збройною агресією проти РФ? При цьому варто зазначити, що Київ і ЗСУ в жодному з варіантів розвитку подій не припинять повертати українські території.

"Тоді виникає питання, яке має суто спекулятивний характер, тому що російська влада не звертає особливої уваги ні на свої закони, ні на свої документи. Проте питання потрібно поставити. Припустимо, що росіяни все-таки анексували так звані "народні республіки", анексували частину Херсонської та Запорізької областей.

Тоді вони заявляють, що війська ЗСУ мають залишити території Донецької області повністю, тому що це територія Росії, з їхньої точки зору. Повинні залишити територію Запорізької області з тих самих причин і залишити правобережний плацдарм Херсонської області. Якщо ЗСУ цього не зроблять, якщо Київ не піде на такий ультиматум, а він точно не піде, як я думаю... Було б дивно припускати, що уряд і керівництво України підуть на такий зухвалий і безпардонний шантаж та ультиматум", - пояснив Федоров.

Імовірно, після такого варіанту Кремль погрожуватиме "офіційною війною", аргументуючи це тим, що ЗСУ нібито веде бойові дії на території РФ. У результаті таких маніпулятивних і нелегітимних заяв імовірність викорастання ядерної зброї зростає.

осійська влада погрожуватиме, що якщо так, то це вже війна, це вже агресія проти РФ, бо частина ворожих військ (у даному випадку – війська України) займають те, що вони вважають Російською Федерацією. Тоді ми оголошуємо війну Україні, і в цій війні ми можемо застосувати ядерну зброю. Ну або спочатку буде сказано "всі засоби, які є в нашому розпорядженні". Мається на увазі, звичайно, ядерна зброя", - резюмував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Ядерний шантаж Путіна: як світ може утихомирити диктатора