RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Було ключовим для окупантів: ЗСУ звільнили важливе селище в Харківській області

Українські військові продовжують звільняти села та міста в Харківській області – у вівторок, 27 вересня Куп'янськ-Вузловий став вільним від окупантів.

Про це заявив голова Харківської обласної держадміністрації Олег Синегубов в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

Він наголосив, що після звільнення цього надзвичайно важливого для окупантів селища, тимчасово окупованими залишаються трохи менше ніж 6% територій Харківської області.

Читайте також: ”Підвісили” ізюмський виступ: як ЗСУ оточують Куп'янськ

Варто зазначити, що Куп'янськ-Вузловий російські загарбники окупували в першу годину повномасштабного вторгнення і дуже потужно обороняли. Він був вагомим напрямком для рашистів, оскільки це одна із найбільших логістичних залізничних розв'язок на території області.

"Завдяки успішній військовій операції наші ЗСУ цю розв'язку окупантів відбили і фактично повністю контролюють", - зазначив Олег Синєгубов.

За його словами, українські військові щодня роблять надзвичайно важку роботу, звільняючи кожен метр української землі, бо ворог не відступає, постійно намагається перегрупуватися та стягує резерви.

"Тому кожен успіх – це подвиг наших військових", – констатував голова області.

Окрім Куп'янського-Вузлового, для армії РФ принциповою була і так звана ізюмська висота – шлях, яким вони спрямовували військову техніку на територію Донецької та Луганської областей, щоб посилювати там свою військову присутність.

Раніше ми писали, що, за словами експерта, означає перемога ЗСУ у Харківському напрямку.