RU  UA

Колаборанти створюють "добробат": що зараз відбувається на окупованому Запоріжжі

Російські окупанти заявили, що у псевдореферендумі про приєднання до РФ нібито взяли участь 85,4% жителів Запорізької області, тоді як насправді їм вдалося затягнути на нього лише 0,5% жителів області.

Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі Апостроф TV.

"Є інформація, що тих, хто висловлювався проти під час "референдуму", окупанти їх депортували. Є приклади, коли людей за "неправильне голосування" вивозили на блокпости біля сірої зони", - додав він.

Читайте також: Удар окупантів по Запоріжжю: військовий експерт оцінив ризик

Федоров наголосив, що окупанти готуються до анексії захоплених територій насамперед заради "мобілізації". Вони мають катастрофічну ситуацію у військах, критично не вистачає людей. Тому жителі окупованих районів налякані, побоюються, що їх будь-якої миті можуть забрати та кинути в окоп.

"Гауляйтерам в області поставлене завдання сформувати до 10 жовтня "добровольчий батальйон" у 10 тисяч осіб. Вже є "військкомат" на базі інтернату та роздача "повісток", - розповів мер Мелітополя.

При цьому, за його словами, колаборанти тремтять від страху, бо окупанти не можуть їм нічого гарантувати. Україні відомі всі 55 "керівників виборчих комісій", і за ними будуть відповідні санкції.

Як повідомляв "Апостроф", у ніч проти 27 вересня російські окупанти в черговий раз обстріляли Запоріжжя - влучили в об'єкти державної інфраструктури, є постраждалі.