RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

ЗСУ продовжують планомірно знищувати ворога: карта контрнаступу

Українські воїни минулої ночі, 6 жовтня, на півдні України знищили шість ворожих дронів та десятки іншої військової техніки окупантів. ЗСУ продовжують зміцнювати свої позиції та проводити перегрупування на півночі Херсонської області, за останні 48 годин вони досягли значних успіхів у цьому регіоні, звільнивши низку населених пунктів.

Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

На цьому фоні російські окупанти змушені евакуювати поранених до переправ через річку Дніпро, а також знищувати власні запаси боєприпасів під час відступу.

За попередніми даними, українські війська готуються до наступальних дій на північний захід від Херсона. Зокрема нарощується угруповання навколо Посад-Покровського, Олександрівки та Тернових Подів.

Також з'явилася інформація, що офіцерський склад армії РФ втік зі Снігурівки, кинувши там свої війська. На думку аналітиків, командування армії РФ може відводитися зі Снігурівки напередодні контратаки ЗСУ.

Читайте також: Наступ ЗСУ на Херсонщині може "забуксувати" будь-якої миті: військовий експерт назвав причину

"Втрата російськими військами Снігурівки стала б значною подією з огляду на становище міста на західному березі річки Інгулець. Втрата російськими військами контролю над річкою Інгулець ще більше ізолює Херсон зі сходу та підвищить вразливість міста перед українським оточенням", - пояснили аналітики.

Російські окупанти зосереджені на українському контрнаступі на північний захід від Херсона через побоювання, що українські воїни зможуть створити умови для наступу на Херсон.

ЗСУ продовжують планомірно знищувати логістику та резерви російської армії. Удари наносилися по тилових, транспортних та командних засобах РФ та районах зосередження окупантів на всій території Херсонської області.

Як повідомляв "Апостроф", рано вранці 6 жовтня російська армія випустила сім ракет по центру Запоріжжя. Зруйновано багатоквартирні та приватні будинки, під завалами люди.