RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Не вірте фейкам у мережі: що зараз відбувається на кордоні України та Білорусі

У мережі почали поширюватися фейки про нібито наступ Білорусі на північ України на тлі новини стосовно договору російського диктатора Путіна і його "колеги" Лукашенка про розгортання спільного регіонального угруповання.

Дезінформацію спростував глава Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Станом на 12:10 ділянка державного кордону України в Чернігівській області, що межує з Білоруссю перебуває під повним контролем Сил оборони.

Читайте також: Намагається схилити до цього рішення: Кремль чекає від Лукашенка нападу на Україну

"Станом на зараз ділянка Державного Кордону України на території області контрольована. Безліч дзвінків і повідомлень про "запеклі бої". Не розганяйте паніку. Якщо хтось піде - зустрінемо гідно", - написав Чаус.

Фейки почали розповсюджуватися після заяви самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка про формування спільного з країною-терористом Росією угруповання.

У білоруського диктатора вчергове з’явилися марення про нібито плани України напасти на Білорусь: "Ми зробимо так, що це буде Кримський міст-2". Моя відповідь була простою: "Доведіть президентові України та іншим божевільним, що Кримський міст їм здасться квіточками, якщо вони торкнуться своїми брудними руками хоч до одного метра нашої території", - ось такі фантазії виголосив Лукашенко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Лукашенка зробили випад на адресу України з приводу "вторгнення" й отримали чітку відповідь від українського МЗС.