RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ракетні удари по Києву: з'явилося відео моменту двох "прильотів" по ТЕЦ

У мережі з'явилося відео перших моментів ударів російських ракет "Калібр" по київських теплоелектроцентралях. Масований обстріл країна-агресор влаштувала 10 жовтня.

Кадри опублікував Telegram-канал Ваzа.

На відео зафіксовано удари, здіймання полум'я над об'єктами посеред району міста.

Раніше представники влади повідомляли, в Київській області система протиповітряної оборони збила шість ракет, однак деякі долетіли до ТЕЦ. У мерії Києва попередили, що це може вплинути на стабільність енергозабезпечення, тому містяни мають бути готовими до можливих віялових відключень.

Читайте також: Обстріляно понад 15 областей: оновлена карта ракетних ударів РФ по Україні

"Вже однозначно зрозуміло, що чимала частина ракет влучила в енергосистеми різних міст. Під прицілом енергообʼєкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра і Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житомирщини, Кіровоградщини, загалом весь південь. Це може вплинути на стабільність енергозабезпечення, тому потрібно бути готовими до наслідків таких обстрілів аж до віялових відключень. Наприклад, лише в Київській області ППО збила шість ракет, але є потрапляння в ТЕЦ", - написали в пресслужбі Офісу президента.

Також ми повідомляли, що в центральній частині Києва значні пошкодження отримали бізнес-центр та пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз (відомий як міст Кличко, Прозорий чи Скляний міст). Багато загиблих та поранених.

Раніше ми писали, як президент України відреагував на масований ракетний обстріл України.