RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Обстріляно понад 15 областей: оновлена карта ракетних ударів РФ по Україні

У понеділок, 10 жовтня, російські окупаційні війська масовано обстріляли українські міста - вибухи пролунали у Київській, Дніпропетровській, Харківській, Львівській, Запорізькій, Житомирській, Одеській, Кіровоградській, Хмельницькій, Сумській, Івано-Франківській, Тернопільській та Полтавській областях.

Оновлену карту обстрілів публікує "Апостроф" із посиланням на "Суспільне".

Київська область

Близько 08:30 росіяни почали обстрілювати Київ - повідомлялося про вибухи у Шевченківському, Святошинському, Голосіївському та Деснянському районах. Є загиблі та поранені. Відомо про влучання в об’єкти критичної інфраструктури, проїжджу частину та будинки. В області над Бучанською громадою, збили 6 ракет. 2 ракети — між селом Здвижівка та селищем Бородянка, ще 4 — поблизу сіл Синяк та Гаврилівка.

Читайте також: Ракетний удар по центру Києва 10 жовтня: всі подробиці, фото та відео

Дніпропетровська область

Дніпропетровську область почали обстрілювати ще з ночі - російські війська "Ураганами", "Градами" та ракетами атакували Нікопольський, Криворізький, Синельниківський і Павлоградський райони. Понівечені багатоповерхівки та приватні будинки, господарські споруди, автомобілі, газогони та електромережі. Дві тисячі жителів опинилися без електрики, більшості з них електропостачання вже відновили. Є загиблі та поранені.

Харківська область

Російські військові вразили об'єкт енергетичної інфраструктури у Харкові. За попередніми даними, в об'єкт влучили три ракети. У різних районах міста та передмісті зникло світло. Харківська підземка, трамваї та тролейбуси 10 жовтня не перевозять пасажирів. У Харкові та області зникла електроенергія, частково немає води, є порушення в роботі інтернет-провайдерів.

Львівська область

Окупанти обстріляли об'єкти енергетичної інфраструктури на Львівщині. У місті та області є перебої з електроенергією та мобільним зв'язком. Частина Львова залишається без електроенергії. Не працює третина світлофорів, їх тимчасово замінять регулювальники.

Запорізька область

Загалом вночі російські військові випустили по Запоріжжю 7 ракет. Пошкоджені об'єкти інфраструктури та високовольтні електромережі. Відомо про 1 загиблого і п'ятьох поранених запоріжців. Також ракети влучили в освітні заклади – дитячий садок і гімназію.

Житомирська область

Також було обстріляно енергетичну інфраструктуру Житомира – одну ракету збили, інша влучила в ціль, через що частину області було знеструмлено. Над відновленням джерел енергопостачання працюють.

Одеська область

Над Одеською областю збили три ракети та п'ять дронів-камікадзе.

Кіровоградська область

У Кіровоградській області повітряна тривога тривала з 07:02. Над Кропивницьким районом лунали вибухи.

Хмельницька область

В Хмельницькій області також вранці було чутно вибухи. У місті Хмельницький зникло електропостачання, пошкоджено один з об’єктів критичної інфраструктури, постраждалих немає. Відсутнє електропостачання, не працює електротранспорт, призупинене водопостачання, не працюють світлофори. Медичні заклади заживлені від власних дизель-генераторів.

Сумська область

В усіх районах Сумщини є перебої зі світлом. Подекуди, через це — проблеми з водопостачанням. У Конотопі дві ракети влучити в об’єкт інфраструктури, є поранені.

Івано-Франківська область

Вранці військові РФ обстріляли об'єкт енергетичної інфраструктури поблизу Бурштина. Відключень від напруги не було.

Тернопільська область

В Тернопільській області спрацювала ППО, на Тернопільщині можливі перебої з електро, тепло та водопостачанням. Після 11:30 в Тернополі частково зникло електропостачання.

Полтавська область

Звуки вибухів пролунали у Кременчуцькому районі. Після 9:30 в області почалися перебої електро- та водопостачанням. Крім того, через відсутність електроенергії у Полтаві зупинилися тролейбуси.

Раніше ми писали, як Зеленський відреагував на масований ракетний обстріл України.