RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Ракетний удар по центру Києва 10 жовтня: всі подробиці, фото та відео

10 жовтня російські окупанти нанесли кілька ракетних ударів по центру Києва, унаслідок чого є руйнування й жертви серед цивільного населення. Наразі відомо, що загинуло 8 осіб, ще 24 особи отримати травми.

"Апостроф" стежить за розвитком подій.

За інформацією від речниці ДСНС Водолаги, через масований російський обстріл у столиці є травмовані й загиблі. Один із "прильотів" був по центру столиці - у Шевченківському районі.

Радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов написав про наслідки російського обстрілу Шевченківського району: загинуло 8 людей, 24 людини травмовані, виникла пожежа в 6 авто, 15 автомобілів пошкоджено.

Станом на 9:18 ранку в Києві знову лунають вибухи. Повідомляють про роботу ППО над столицею. О 9:33 знову пролунали два вибухи.

"Столиця під атаками російських терористів! Ракети вразили об‘єкти в центрі міста (в Шевченківському районі) та в Солом‘янському районі. Повітряна тривога, а значить і загроза, триває. Я звертаюся до всіх мешканців столиці: під час тривоги перебувайте в укриттях. У місто, якщо немає гострої необхідності, сьогодні краще не виїжджати. Про це ж прошу і мешканців передмість - не їхати сьогодні в столицю. Центральні вулиці Києва перекрили правоохоронці, працюють рятувальні служби", - наголосив Віталій Кличко.

"Кілька вибухів у Шевченківському районі - в центрі столиці. Всі служби слідують на місця. Деталі згодом", - додав мер Києва Віталій Кличко.

Ще одне влучання зафіксували поблизу пам'ятника Грушевському на вулиці Володимирській у центрі Києва.

Також на фотографіях та відео є свідчення, що внаслідок ворожого обстрілу загорілися автомобілі з мирними українцями.

За 20 хвилин після перших ударів по столиці містяни почули звуки роботи протиповітряної оборони в Києва, а також побачили в небі її сліди.

Близько 9 ранку з'явилося відео очевидців, які зафіксували проліт ракети в сторону Києва.

Вибух у Києві потрапив у прямий етер міжнародного медіа ВВС - журналіст вів репортаж з місця подій, тоді як пролунав гучний вибух.

За попередньою інформацією, російські окупанти запустили ракети з Каспійського моря та Курської області за допомогою бомбардувальників Ту-95мс і Ту-22м3.

Варто зауважити, що всі підземні станції метро працюють як укриття. Рух червоною лінією зупинено, а також зачинено пересадочний вузол "Театральна" - "Золоті ворота".

Одна з російських ракет влучила в дитячий майданчик у центрі столиці.

Станом на 9:30 глава Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про нову хвилю пуску ракет з Астрахані.

За неофіційною інформацією, стався "прильот" у районі центрального залізничного вокзалу в Києві. Крім того, є дані про вісім дронів-камікадзе, які рухаються у сторону Київщини.

Читайте також: Любитель ракетних ударів: чому Суровікіна призначили командувачем військ РФ в Україні і що це дасть