RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Бої на Херсонщині: росіяни намагаються закріпитися в районі Берислава та зазнають шалених втрат

Збройні Сили України продовжують контрнаступ на Херсонщині, тоді як російські окупанти намагаються закріпитися в районі Берислава - на підступах до греблі Каховської ГЕС, однак такі спроби коштують ворогу масштабних втрат у живій силі.

Про це в етері Апостроф TV розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

На Херсонщині тривають запеклі бої між українськими захисниками й російськими окупантами, які прагнуть утримати місто Берислав, попри значні втрати в особовому складу.

Читайте також: Ситуація досить безнадійна: експерт оцінив шанси росіян на оборону Херсона

"Тривають складні бої, окупант намагається закріпитися в районі Берислава, це для них принципово, адже місто є підступом до греблі Каховської ГЕС, на самій ГЕС вже села Козацьке і Веселе за Бериславом, для окупанта важливо втримати місто і він підтягує туди резерви, зараз під Бериславом точаться бої", - розповів Хлань.

У результаті значних втрат живої сили російські окупанти переобладнали Бериславську, Каховську і Новокаховську лікарні під прийом своїх поранених, виписавши звідти всіх цивільних. Така ж ситуація і в Херсоні: з хірургічного відділення виписали цивільних хворих. Ворог перетворив майже всі лікарні на госпіталі для окупантів.

"Виконується наказ хворого диктатора триматися на правому березі Дніпра будь-якою ціною, але ЗСУ звільняють Херсонщину від окупації, попри будь-який спротив", - пояснив депутат.

У зв'язку з цим приказом ворог підтягує техніку з Криму та віддалених місць лівого берега Дніпра ближче до правого, а також з'явились новомобілізовані росіяни, яких ідентифікують за касками старого зразка 60-х років.

Водночас Сили оборони України продовжують визволяти українські території від ворога: за останній тиждень деокуповано 29 населених пунктів і відвойовано 1170 кв.км.

"ЗСУ взяли ворога в кільце від Осокорівки до Дудчан нижче за течією Дніпра, і просуваючись вниз від Високопілля через Велику Олександрівку та Малу Олександрівку до Давидового броду, тобто утворилось кільце по річках Дніпро та Інгулець, у ньому зачищені всі російські військові", - резюмував Сергій Хлань.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які перспективи в ЗСУ в боях на Херсонщині.