RU  UA

Повертаються додому в пакетах: мобілізовані у Росії дуже швидко завершують військову "кар'єру"

Під Херсоном загинули одразу троє росіян з Уралу, які були мобілізовані 28 та 29 вересня. Ті, кому пощастило більше, потрапили в полон.

Про це розповів речник Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі Апостроф TV.

Він пояснив, що мобілізовані вже з'явилися на Півдні України, найчастіше вони не мають жодної підготовки, або вкрай слабку. Тому "навоювати" вони встигають небагато.

"Це не може не впливати саме на морально-психологічний стан окупантів. Є інформація, що під Херсоном загинули одразу троє мобілізованих з Уралу, які були мобілізовані 28 та 29 вересня. Тобто, дуже швидко вони завершили свою військову кар'єру та повертаються додому в пакетах ", - сказав Братчук.

Читайте також: Катастрофа з ефектом: як путінська мобілізація добиває Росію

Він додав, що у Криму з "мобілізованих" формують мотострілецьку дивізію. Однак їх навіть не забезпечують зимовою формою.

"Це свідчить про те, що там не вірять і чекають на їхнє повернення в пакетах. І це ще говорить про те, що цей мобілізаційний ресурс росіянам потрібно швидко кидати на фронт, вони хочуть воювати кількістю, а не якістю", - резюмував речник Одеської ОВА.

Як повідомляв "Апостроф", у Херсонській області мобілізовані росіяни здалися в полон ЗСУ, перед цим убивши свого командира.