RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Жодного вцілілого будинку і майже немає людей: страшні фото Північної Салтівки у Харкові

На території Північної Салтівки у Харкові немає жодного вцілівшого житлового будинку, по якому би ЗС РФ не вели прицільний вогонь з важкого озброєння.

"Апостроф" публікує ексклюзивний фоторепортаж з найбільш постраждалого району обласного центру.

Район Північна Салтівка найбільше від інших постраждав внаслідок бойових дій та обстрілів ЗС РФ. Як зазначає кореспондент "Апострофа", там немає жодного будинку з цілими вікнами чи з не вигорівшим цілим парадним.

В деяких багатоквартиних спорудах не вистачає декілька поверхів, а місцями снарядами вирвані ціли шматки конструкцій.

Читайте також: Зруйновані цілі села: Олександр Педан поділився враженнями від поїздки на звільнену Харківщину

"Найстрашніший будинок по вулиці Ужвій. Це 16-поверхівка, яка повністю "розсипалася" від першого і до останнього поверху. Місцями вже монтують крани для розбору завалів. Але ходити тут все ще дуже небезпечно, вирви від снарядів, в яких вже утворилися "озера", уламки, скло. Зустрів одного з місцевих, він приїхав допомагати розгрібати завали, попрохав його не знімати, каже, що ходити по зеленим зонам тут ще не треба, хоч розмінування і проведено, але це не дає жодних гарантій, що все підібрали. В районі все ще немає електрики та сюди не їздить громадський транспорт. Немає і води і не буде опалення", - продовжив кореспондент "Апострофа" і додав, що від обстрілів російських загарбників також сильно постраждали заклади освіти та дитячі садки.

У Північній Салтівці дуже мало мешканців, які дуже неохоче розмовляють з представниками ЗМІ. Під час поїздки до цього району Харкова кореспондент побачив лише з десяток громадян, які перебувають у розпачі від того, що росіяни зробили з містом.

Північна Салтівка - один із наймолодших і найбільш густонаселених районів Харкова. Він виник у середині 80-х років минулого століття. До початку бойових дій у Північній Салтівці проживали щонайменше 200 тисяч людей, а на сьогоднішній день, за найоптимістичнішими підрахунками, лишилися менш як тисяча.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Раніше ми розповідали, що окупанти під Харковом убили 11-річну дівчинку та з танка розстріляли авто з жінками.