Лайм

Зруйновані цілі села: Олександр Педан поділився враженнями від поїздки на звільнену Харківщину

Телеведучий показав кадри руйнувань

Український шоумен, відеоблогер та волонтер Олександр Педан відвідав звільнені міста та села Харківщини. Раніше він показав, як живе Ізюм після окупації, а тепер поділився кадрами знищених населених пунктів, які знаходяться за кілька хвилин їзди від Росії, та висловив свої враження від поїздки.

"Так сталося, що були одними з перших цивільних, хто побачив, що відбувається на звільнених територіях й що по собі залишили "визволітєлі". Насправді хотіли доїхати до Вовчанська, але маленький спойлер - не вистачило буквально 10 км, тому що практично всі мости в тому напрямку були підірвані окупантами, які тікали з України", - розповів телеведучий в Instagram.

Фото: instagram.com/pedanos

Педан додав, що побачив на Харківщині не лише зруйновані будинки, а й цілі села. Були будинки, в яких не залишилося жодної вцілілої стіни. А ті, які вціліли, то вони вщент розграбовані.

"Причому я не знаю, хто були ці люди, але хлопці показували місце, де стоїть 2 пральні машинки підключених, а на них стояв тазик, і там дерев'яна середньовічна дошка. Так вони прали речі", - розповів ведучий.

"Наш ворог намагається нав'язати щось українцям, хоча їхня цивілізація зупинилася в минулому столітті як мінімум. Таких історій безліч. На жаль, усі вони сумні. Бачив сільськогосподарські угіддя з погорілою технікою. Бачив вольєри для тварин, які були знищені разом зі всим живим", – додав він.

Олександр звернувся до українців, які мають житло на деокупованих територіях із закликом не поспішати повертатися додому. Окупанти залишили багато "сюрпризів" у вигляді мін та боєприпасів. Вони валяються просто на дорогах і можуть вибухнути будь-якої миті.

"Друзі, деокупація це дуже складний процес, який, на жаль, вартує життя наших героїв, - зазначив Педан. - Схиляю голову перед українськими військовими, що показували й розповідали, як відбувалася їхня робота, як вони ходили між засідками окупантів, мінували, вели підривну роботу, розвідку. І це все було на відстані пострілу від бліндажів і блокпостів ворога. Це насправді величезний героїзм. Пам'ятайте: наші Збройні Сили найкрутіші. Впевнений, що в нас найсильніша армія у світі наразі. І перемога за нами. Слава Україні!".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Oleksandr Pedan (@pedanos)


Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil