RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Ворог продовжує зазнавати втрат на Півдні України: зведення на ранок 17 жовтня

Українські війська продовжують наступати у південному напрямку - ЗСУ тримають зайняті позиції та ініціативу в веденні бойових дій, а противник продовжує активну оборону, віддаючи перевагу контрбатарейній боротьбі.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" на Facebook-сторінці.

Зазначається, що ситуація на південнобузькому напрямку залишається напруженою та часто змінюється у розвитку. Ворог періодично обстрілює українські позиції із застосуванням авіації, реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії та мінометів.

Читайте також: Окупанти намагалися провести контрнаступ на Півдні, але були знищені: яка зараз ситуація на фронті

У той же час противник продовжує продовжує тероризувати мирне населення – так, під вечір окупаційні війська знову вдарили реактивними системами залпового вогню по Марганецькій громад в Нікопольському районі. За попередньою інформацією постраждалих немає, масштаби пошкоджень уточнюються.

Крім цього, протягом дня противник 5 разів атакував штурмовиком та гелікоптерами українські позиції вздовж лінії фронту та прилеглих населених пунктах. ЗСУ відбили 15 авіаційних ударів та 230 вогневих завдань по районах зосередження на той момент ще живої сили та техніки, по опорних пунктах та засобах протиповітряної оборони.

Повідомляється про втрати щонайменше 50-ти рашистів, двох танків, трьох крупнокаліберних гаубиць типу "Мста" та гармати типу "Гіацинт", самохідної артустановки, міномета, зенітно-ракетного комплексу "Тор", станції радіоелектронної боротьби, трьох одиниці авто-бронетехніки. Пошкоджено реактивну систему залпового вогню "Град" та три одиниці інженерної і броньованої техніки. Інші дані уточнюються. У Чорному морі тримається помірна штормова погода, вороже корабельне угруповання – без змін: 6️кораблів, серед яких 1 вдк, 2 надводних ракетоносії, споряджені 12-ма "Калібрами".

Варто зазначити, що велика кількість особового складу армії РФ звертається із заявами про здачу в полон, тож російська генпрокуратура винесла рішення про блокування сайту українського проекту "Хочу жити". У той же час продовжують функціонувати інші чат-боти та телефонні лінії. Звернення продовжують надходити.

Раніше ми писали, що ЗСУ знищили три командні пункти російської армії на Півдні.