RU  UA

Окупанти намагалися провести контрнаступ на Півдні, але були знищені: яка зараз ситуація на фронті

Після того, як неподалік села Іщенки Херсонської області було звільнено п'ять населених пунктів, російські окупанти хотіли контратакувати танками у цьому районі – їх було знищено.

Про це в ефірі Апостроф ТВ розповів Сергій Хлань, депутат Херсонської облради.

"Наша авіація нанесла удар по розташуванню орків в районі Берислава, в Херсонському районі, по опорним складам, що вони намагаються перекидати для підсилення лінії фронту, наші ЗСУ системно знищують. Також був знищений склад боєприпасів біля поселку Геологів, вже ближче до Херсону, там був потужний вибух", - розповів він.

Читайте також: Херсон можна звільнити швидко, але з однією умовою: волонтер розповів про контрнаступ ЗСУ на Півдні

За його словами, наразі у тих звільнених п'яти населених пунктах ведуться стабілізаційні та заходи по укріпленню позицій, щоб ворог не зміг контратакувати.

"Коли ми вибиваємо ворога, у них вже традиція якась, знищувати абсолютно все при відході. Поліція одразу фіксує всі військові злочини, які відбувалися на цих окупованих територіях, відкриваються кримінальні справи по військових злочинах РФ. Думаю, незабаром ми все побачимо", - пояснив Хлань.

Він підкреслив, що у звільнених населених пунктах наразі критична гуманітарна ситуація, ведуться відновлювальні роботи, поновився вже український зв'язок та інтернет. Головною задачею на найближчий час є ремонт електромережі та відновлення електропостачання для кожної домівки. А також – забезпечення людей найбільш необхідним, питною водою та харчами.

Депутат Херсонської облради також розповів, що росіяни вже давно завозили в Херсонську область іранських інструкторів для запуску іранських БПЛА. Тоді вони розмістилися у селищі Гладківці, де були знищені ударами українських військ минулого тижня.

"Зараз вони розміщуються біля Голої Пристані, Гладківки та у Залізному Порті. Вони вибрали саме цей регіон, бо там найкоротший шлях запуску БПЛА для атаки на Очаків та Миколаїв", - підсумував Хлань.

Раніше ми писали, що чекає на росіян після втечі з Берислава і коли ЗСУ звільнять Херсон.