RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Росія завдала нових ударів по енергооб'єктах України: всі подробиці

Російські окупанти з самого ранку 22 жовтня почали обстрілювати українські міста та енергооб'єкти нашої країни. Ворог завдав масованого обстрілу крилатими ракетами.

Про це повідомляє "Апостроф".

В Укренерго повідомляють про те, що масштаб пошкоджень може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня. Довелося застосувати обмеження енергопостачання у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Читайте також: У Луцьку, Ковелі та на Рівненщині окупанти вдарили по об'єктах енергетики: всі подробиці

"Обмеження споживачів необхідні, щоб знизити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені терористичними ракетними атаками" , - написали в Укренерго.

У Луцьку окупанти потрапили до об'єкта енергетики. Як повідомив голова Луцької міської ради Ігор Поліщук, частина міста залишилася без світла. Він закликав мешканців міста зробити запаси води.

Мер Ковеля (Волинська область) Ігор Чайка закликав запастися водою та зарядити гаджети. У місті зникло електропостачання, але аварійні служби вже працюють, написав він на сторінці у соціальній мережі.

Міський голова Тернополя Сергій Надал написав у Telegram-каналі, що у сусідніх регіонах виникли проблеми з електропостачанням. Він закликав громадян підготувати все необхідне у разі аварійного відключення світла.

Також ворог обстріляв Черкаську область. Без світла залишилися Уманський та частина Звенигородського районів. Як розповів голова Черкаської ОВ Ігор Табурець, - це аварійне відключення, спричинене ворожими атаками на енергооб'єкти сусідньої Кіровоградщини. Також він зазначив, що наразі на місці події працюють відповідні служби.

Так, агресор завдав ударів по важливих енергетичних об'єктах у Кропивницькому та Голованівському районах Кіровоградщини, у регіоні вже відключили світло. Голова ОДА Андрій Райкович звернувся до всіх підприємств, власників великих торгових об'єктів, мереж, закладів громадського харчування з проханням суттєво скоротити споживання електроенергії.

Повідомили про проблеми з електропостачанням також влада Хмельницької області.

"Хмельничани, місто без світла. Просимо зробити запаси води, адже за годину вона також зникне",повідомила Хмельницька міська рада в Telegram .

Раніше "Апостроф" повідомляв, що країна-терорист Росія постійно завдає ракетних ударів по енергооб'єктах України.