RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Росія обстріляла Оріхів запалювальними снарядами, є жертви: фото та відео наслідків

У ніч на вівторок, 26 жовтня, російські окупанти атакували Запорізьку область, де нещодавно були помічені білоруські військові. Під удар потрапили місто Оріхів та село Преображенка, росіяни вдарили по них з реактивних систем залпового вогню запальними боєприпасами.

Про це повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух у своєму Telegram-каналі.

Внаслідок атаки виникли пожежі у багатоповерховому будинку в центрі міста та приватних будинках навколо. Горіло шість квартир. Загальна площа пожежі становить понад 400 кв. м. Інформація про постраждалих в Оріхові уточнюється. Відомо, що у селі Преображенка загинуло двоє людей.

Читайте також: Черговий теракт: внаслідок удару по Дніпру загинула вагітна жінка

"Місто Оріхів і села навколо майже щодня зазнають ворожих атак. Ворог системно знищує населений пункт. Закликаємо жителів Оріхова евакуюватися в безпечні місця. Поки така можливість є. За процес відповідає місцева влада, вони готові надати транспорт і прихисток", - звернувся Старух до місцевих мешканців.


Як повідомляв "Апостроф", 21 жовтня російські окупанти вкотре обстріляли Харківщину та Запоріжжя - постраждали житлові будинки та інфраструктура міста, було поранено людей.