RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

ЗСУ за добу відбили сім атак ворога на Донбасі: зведення Генштабу

Йде 246-й день повномасштабної війни з російськими окупантами. Минулої доби наші воїни відбили атаки росіян у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Бахмут, Іванград, Соледар, Майорськ, Красногорівка та Мар'їнка Донецької області.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом доби противник завдав 18 авіаційних та 4 ракетних ударів, здійснив 56 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Від ударів постраждали Куп'янськ, Дружківка та Запоріжжя.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін.

На інших напрямках ворог здійснював обстріл:

на Слобожанському напрямку – з території РФ, з використанням мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Чавунівка, Стрілка, Дворічна, Кам'янка, Красне та Стариця;

на Куп'янському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Котлярівка та Фиголівка;

на Лиманському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Греківка, Дружелюбівка, Макіївка, Терни, Торське, Ямполівка, Спірне, Невське, Верхньокам'яне та Зарічне;

на Бахмутському напрямку – з танків та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Соледар, Майорськ, Нью-Йорк, Яківна, Зеленопілля та Озарянівка;

на Авдіївському напрямку противник обстрілював райони населених пунктів Мар'їнка, Водяне, Новомихайлівка, Первомайське, Авдіївка, Красногорівка, Олександропіль та Новокалинове.

Читайте також: Ворог завдав удару по Київській області, на місці прильоту виникла пожежа: подробиці

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Оріхів, Времівка, Дорожнянка, Малинівка, Новоукраїнка, Гуляйполе, Залізничне, Новопілля, Ненудне, Ольгівське та Білогір'я.

На Південнобузькому напрямку було обстріляно райони 20 населених пунктів неподалік лінії зіткнення. Від удару ворожої реактивної артилерії постраждав Нікополь.

На окуповану частину Запорізької області перекидають росіян, мобілізованих тиждень тому. Вони не мають мотивації та бажання воювати в Україні, нерідкі випадки дезертирства.

Крім того, представники приватних військових кампаній продовжують вербувати ув'язнених у виправних установах Ульяновська. Більшість завербованих засуджено за вбивства, згвалтування та розповсюдження наркотиків.

Підтверджено вогневе ураження 25 жовтня району зосередження озброєння та військової техніки, складів боєприпасів ворога у районі Берислава Херсонської області. Втрати особового складу уточнюються.

До міської лікарні населеного пункту Голубівка Луганської області протягом 24-25 жовтня було доставлено близько 100 поранених військовослужбовців противника. Для надання допомоги з Луганська та Кадіївки прибуло кілька хірургічних бригад.

Українська авіація минулої доби завдала 5 ударів. Підтверджено ураження району зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, трьох опорних пунктів та зенітного ракетного комплексу.

За минулу добу підрозділи протиповітряної оборони збили ворожий гелікоптер Ка-52, ракету Х-59 та 17 ударних БПЛА ворога.

Воїни ракетних військ та артилерії протягом доби вразили:

  • 4 пункти управління,
  • 8 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки,
  • 3 склади з боєприпасами,
  • 6 інших важливих військових об'єктів супротивника.

Як повідомляв "Апостроф", аналітики Інституту вивчення війни дійшли висновку, що президент Росії Володимир Путін не відмовився від "максималістських" загарбницьких цілей стосовно нашої країни.