RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія визнала удар по кораблях Чорноморського флоту: що відомо про пошкодження фрегата "Адмірал Макаров"

У суботу вранці, 29 жовтня, було здійснено удар по кораблях Чорноморського флоту РФ, які перебували в окупованому Севастополі.

Про це йдеться у заяві Міністерства оборони Росії.

Відомство країни-агресора стверджує, що Збройні сили України для атаки на військові об'єкти ЧМФ РФ використовували БПЛА та автономні морські безпілотні апарати.

Читайте також: Під час обстрілу України в Росії відбулися "бавовни" на військових об'єктах: відео

"В результаті вжитих оперативних заходів силами кораблів Чорноморського флоту всі повітряні цілі були знищені. В ході відбиття терористичної атаки на зовнішньому рейді Севастополя застосуванням корабельної зброї та морської авіації Чорноморського флоту знищено чотири морські безпілотні апарати, ще три апарати знищено на внутрішньому рейді", - йдеться у повідомленні Міноборони країни-агресора.

Відомство визнало, що морський тральщик "Іван Голубець" та бономережеве загородження в бухті Південна отримали пошкодження внаслідок масштабної "бавовни".

Відповідальність за атаку на військові об'єкти Чорноморського флоту Росія поклала на військовослужбовців 73-го морського центру спецоперацій ВМСУ, яких нібито готували фахівці з Великобританії. Крім цього, Міноборони РФ звинуватило представників підрозділу ВМС Сполученого Королівства у здійсненні вибухів на газопроводах "Північні потоки".

Радник глави МВС Антон Геращенко, посилаючись на інформацію із соцмереж, повідомляє, що в результаті "бавовни" постраждав флагман Чорноморського флоту "Адмірал Макаров".

Інформацію про пошкодження фрегата у Севастополі також озвучив пропагандист Володимир Романов. За його словами, коригуванням атаки нібито займався американський стратегічний безпілотник RQ-4B Global Hawk USAF, який у районі окупованого Криму виявляв активні цілі.

"Рано вранці з району Одеси в напрямку Севастополя вийшли 9 напівзанурювальних і 7 повітряних дронів-камікадзе ЗС України. Більшість знищено. З збитків - пробоїна в морському тральщику "Іван Голубець" та РЛС "Адмірала Макарова", - додав пропагандист у своєму Tele .