RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

У Севастополі вибухи та чорні стовпи диму: фото, відео та всі подробиці

У суботу, 29 жовтня, в окупованому Севастополі сталася масштабна "бавовна".

Про це повідомляють Telegram-канали та низка українських ЗМІ.

За непідтвердженою інформацією, вночі в Севастополі пролунало кілька вибухів, внаслідок яких було пошкоджено кораблі Чорноморського флоту РФ.

Український військовий кореспондент Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі повідомив, що внаслідок нічних вибухів пошкоджено кілька кораблів, у тому числі флагман Чорноморського флоту РФ "Адмірал Макаров".

Читайте також: У Росії вибухнув пороховий завод, де робили боєприпаси для війни: всі подробиці

"Втім, інформація вимагає додаткової перевірки. Вона поки що неможлива. Росіяни повністю перекрили вхід до Севастопольської бухти. Відео камери спостереження показує дуже потужний вибух у районі стоянки кораблів", - додав Цаплієнко у своїй публікації.

Telegram-канал "Інсайдер", у свою чергу, стверджує, що відразу чотири кораблі Чорноморського флоту РФ були пошкоджені після нічних вибухів в окупованому Севастополі.

Російські ЗМІ зазначають, що після вибухів у районі паливного терміналу спалахнула сильна пожежа, яку намагаються ліквідувати підрозділи МНС.

Окупаційна адміністрація, у свою чергу, стверджує, що окупований Крим уночі зазнав масованої атаки безпілотників. Системи ППО в районі Севастополя нібито активізувалися о 04.30 за місцевим часом, а всі повітряні об'єкти були ліквідовані.

Через час севастопольський "губернатор" Михайло Развожаєв підтвердив, що метою атаки в місті були військові об'єкти Чорноморського флоту РФ. Задіяння безпілотників, за його словами, було наймасовішим з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Натомість окупант не уточнив, які саме кораблі ЧМФ РФ постраждали після серії нічних вибухів.

Раніше ми розповідали, що під Білгородом сталася потужна "бавовна", через яку тисячі людей залишилися без електроенергії.