RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Окупанти стягують під Херсон росгвардійців із Грозного: зведення Генштабу ЗСУ

Впродовж минулої доби підрозділи Збройних сил України відбили спроби наступу ЗС РФ у напрямку десяти населених пунктів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 30 жовтня.

За даними командування, ЗС РФ продовжують здійснювати штурмові дії на Бахмутському та Авдіївському напрямку.

Читайте також: ЗСУ отримали перевагу в артилерії на південному фронті: онлайн війни 30 жовтня

Впродовж минулої доби ЗСУ відбили спроби наступу окупантів поблизу Яковлівки, Бахмуту, Бахмутського, Олександропіля, Кам’янки, Авдіївки, Первомайського, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

За день ЗС РФ завдали 5 ракетних та 23 авіаційних удари, а також здійснили понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого постраждали понад 45 населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Сіверському напрямку з мінометів та ствольної артилерії ЗС РФ обстріляли Рожковичі, Будки, Мезенівку, Фотовиж та Миропілля Сумської області.

На Слобожанському напрямку, використовуючи танки, міномети, артилерію та РСЗВ, ворог гатив по Терновій, Вовчанську, Ветеринарному, Вільхуватці, Григорівці, Кам’янці, Фиголівці, Дворічній, Стариці, Огірцевому, Стрілечі та Чугунівці.

На Куп’янському та Лиманському напрямках під обстріли ЗС РФ потрапили Кислівка, Крохмальне, Греківка, Зарічне, Новоєгорівка, Берестове, Невське, Ольгівка, Терни, Торське та Ямполівка.

На Бахмутському напрямку ворог з важкого озброєння вів прицільний вогонь по Андріївці, Бахмуту, Бахмутському, Білогорівці, Веселому, Званівці, Сіверську, Зеленопіллю, Соледару, Одрадівці, Опитному, Нью-Йорку, Васюківці, Серебрянці та Яковлівці.

На Авдіївському напрямку окупанти обстрілювали Авдіївку, Невельське, Веселе, Водяне, Мар’їнку, Новомихайлівку, Первомайське та Опитне.

На Новопавлівському напрямку, використовуючи танки та РСЗВ, загарбники вели вогонь по Времівці, Вугледару, Єгорівці, Микільському, Новоукраїнці, Павлівці та Пречистівці.

На Запорізькому напрямку противник задіяв важке озброєння для обстрілу Гуляйполя, Нового, Дорожнянки, Залізничного, Зеленого Гаю, Темирівці, Ольгівського та Червоного.

На Південнобузькому напрямку окупанти використали реактивну та ствольну артилерію, внаслідок чого постраждали близько 20 населених пунктів.

Генштаб також володіє інформацією, що командування ЗС РФ посилює оборону поблизу Херсону - зафіксовано прибуття з міста Грозний до Каланчака близько сотні “росгвардійців”.

Авіація Сил оборони, за даними відомства, впродовж минулої доби завдала по ворогу 32 удари, із них 23 - по районах зосередження озброєння та військової техніки, 3 - по взводних опорних пунктах, а також 6 - по позиціях ППО. Воїни української протиповітряної оборони, у свою чергу, знищили балістичну ракету "Іскандер-К" та два ворожі БПЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан -10”.

Ракетні та артилерійські підроздили протягом минулого дня уразили 6 районів зосередження озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, 2 засоби ППО та 9 інших важливих військових об’єктів ЗС РФ.

Раніше ми розповідали, що чи буде повторний наступ росіян із Білорусі.