RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Масований удар по Україні: у низці областей проблеми зі світлом

З ранку в понеділок, 31 жовтня, російська армія завдала масованого ракетного удару по інфраструктурі України в Київській, Харківській, Запорізькій та Черкаській областях. В результаті знеструмлено частину Києва, в інших регіонах також проблеми з електропостачанням, введено екстрені відключення світла.

Мер столиці Віталій Кличко повідомив про "прильоти" в об'єкти критичної інфраструктури міста.

"В результаті ударів по об'єктах критичної інфраструктури частина столиці знеструмлена. У деяких районах немає водопостачання. Всі служби працюють. Детальніше - згодом", - йдеться в повідомленні.

Пізніше він додав, що енергетики працюють над відновленням електропостачання після пошкодження енергооб'єкта, що живить близько 350 тисяч квартир у Києві.

"Фахівці ДПЕК, НЕК "Укренерго" разом з іншими екстреними службами та органами влади роблять все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації", - пише він.

Про атаки по Харкову повідомив мер міста Ігор Терехов.

"Два прильоти по Харкову. Ворог ударив по об'єкту критичної інфраструктури в місті", - написав він у Telegram.

Голова Харківської ОВА Олег Синегубов додав, що близько 8:00 ворог вдарив ракетами по Харкову та Чугуївському району. Попередньо ракети комплексу С-300 запустили з Бєлгорода. Пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, можливі перебої зі світлом.

"Постраждалих наразі немає, усі служби працюють на місцях влучень. Інформація уточнюється", – уточнив Синегубов.

Читайте також: Як зарядити телефон без електрики і чого робити не можна: корисні поради

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що росіяни атакували один із об'єктів критичної інфраструктури Черкаської області, частина області знеструмлена.

"Аварійні служби працюють", – зазначив голова регіону.

Вранці 31 жовтня росіяни також атакували об'єкт критичної інфраструктури Запоріжжя, у місті вимкнулося енергопостачання. Інформація про постраждалих та масштаби пошкоджень уточнюється.

Раніше "Апостроф" розповідав, як українцям вижити у холоди без електрики.