RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Альтернативні джерела світла: як українцям вижити взимку без електрики – важливі поради

Росіяни продовжують завдавати ударів по об'єктах критичної інфраструктури в Україні, намагаючись залишити українців без світла та тепла. Мешканцям потрібно подбати про альтернативні джерела світла.

"Апостроф" розповідає, що треба мати на випадок вимкнення електроенергії.

Освітлення

Щоб не залишитися без світла, потрібно запастися ліхтариками. Бажано різних видів - на батарейках, сонячних акумуляторах та механічними. Також потрібно створити вдома запас свічок, сірників та запальничок.

Приготування їжі

Хорошим рішенням буде купівля туристичної плити на газових балончиках. Також варто придбати сухий спирт. Час його горіння короткий, але кілька пігулок дадуть можливість закип'ятити воду або посмажити яєчню.

В умовах планових відключень світла стане в нагоді термос. Краще з металевим корпусом, тому що він тримає тепло протягом 10-12 годин, а пластиковий – не довше 6 годин.

Читайте також: Як зробити просту олійну свічку: корисний лайфхак

Зв'язок

Залишатися на зв'язку у разі відключення електрики допоможуть павербанки – портативні зарядні пристрої, якими можна зарядити телефони, планшети чи ноутбуки. Тим, хто має машину, також не завадить мати зарядні пристрої, що живляться від автомобільного прикурювача.

Зберігання продуктів

Якщо світла не буде довго, постане питання про збереження продуктів із холодильника. Найпростіший спосіб у приватних будинках або квартирах з балконами – винести продукти на холод. В інших випадках допоможуть термосумки та автохолодильники.

Раніше "Апостроф" розповідав про дев'ять способів обігріти квартиру без опалення.