RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Росія продовжує гратися з вогнем: Запорізька АЕС залишилася повністю без електроенергії

Внаслідок чергових ворожих обстрілів Запорізької АЕС 2 листопада, було пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв‘язку з українською енергосистемою – наразі станція знаходиться в режимі повного знеструмлення.

Про це повідомляє "Енерегоатом" у Telegram-каналі.

Зазначається, що наразі схема живлення власних потреб ЗАЕС оптимізована, залишено в роботі 9 дизель-генераторів із 20 увімкнених спочатку. У той же час, енергоблоки 5 та 6 переведено у холодний стан.

Читайте також: Запорізька АЕС була повністю знеструмлена через обстріл РФ: палива вистачить на 10 днів

"Пального для роботи дизель-генераторів в режимі повного знеструмлення ЗАЕС залишається на 15 діб. Розпочався зворотний відлік часу", - йдеться у повідомленні.

Україна мінімально може вплинути на ситуацію, адже Енергодар, де знаходиться атомна електростанція, окупований рашистами. Окрім цього, у систему втручалися представники Росатому та продовжують це робити.

"Енергоатом" вчергове звернувся до міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, вивести з території станції та міста Енергодар усіх російських військових, та повернути Запорізьку АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу.

Раніше ми писали, чим небезпечне знеструмлення ЗАЕС.