RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Росія веде наступ на трьох напрямках: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Станом на вечір понеділка, 7 листопада, на двісті п’ятдесят сьому добу героїчного протистояння українців російським загарбникам, противник намагається утримати раніше захоплені території та подекуди стримує дії ЗСУ. Окрім цього, ворог веде наступальні дії на трьох напрямках – мова йде про Бахмутський, Авдіївський та Новопавлівський регіони.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Так, рашисти продовжують обстрілювати позиції ЗСУ уздовж лінії зіткнення, а також здійснювати фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та вести повітряну розвідку. Також, продовжується обстріл критичної інфраструктури та помешкань цивільного населення, що свідчить про порушення норм Міжнародного гуманітарного права, законів та звичаїв ведення війни.

Читайте також: Ворог намагається прорватися до Авдіївки: стали відомі подробиці

Зазначається, що протягом доби ворог завдав 4 ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснив понад 14 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждало близько 10 населених пунктів Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Херсонської областей.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залшиається практично незмінною – Білорусь продовжує підтримувати злочинні дії Росії на території України, надаючи їй військову інфраструктуру, територію та повітряний простір для обстрілів.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, реактивної та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Уди, Висока Яруга, Стрілеча, Огірцеве, Гатище, Стариця, Вовчанськ, Дворічанське, Чугунівка та Дворічна;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів, в районах населених пунктів Кислівка, Котлярівка, Крохмальне, Новоселівське, Стельмахівка, М’ясожарівка, Андріївка, Невське, Серебрянка, Верхньокам’янське та Спірне;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Майорськ, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Озарянівка та Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та усього спектру артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Георгіївка, Мар’їнка, Парасковіївка, Новомихайлівка та Єлизаветівка;
  • на Новопавлівському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах Вугледара, Павлівки, Времівки, Новосілки та Новополя;
  • на Запорізькому напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпільське, Чарівне та Новоданилівка.

На Південнобузькому напрямку обстрілів з усього спектру артилерії зазнають населені пункти, що поряд з лінією зіткнення. Зокрема, під вогневе ураження з РСЗВ потрапила Іллінка Дніпропетровської області.

На Херсонщині під виглядом евакуації росіяни продовжують депортувати мирне населення на територію РФ. Зокрема, з психоневрологічного будинку-інтернату у Дніпрянах Каховського району, було вивезено близько сотні дітей з інвалідністю. Окрім цього, депортувати у Московську область планують дітей та персонал Олешківського дитячого будинку-інтернату. З міста Каховка переміщено пацієнтів пансіонату для людей похилого віку. На території цього закладу окупанти розмістили особовий склад.

Також, росіяни усіма силами створюють неприйнятні умови для проживання населення, яке відмовляється покидати свої домівки – ворог відключає електропостачання та звʼязок. Окрім цього, росіяни мародерять, грабують людей та об'єкти інфраструктури, вивозять матеріальні ресурси, продукти харчування та засоби пересування на територію Росії.

Попри все, ворог зазнає втрат. Так, протягом доби ЗСУ знищили ворожі запаси палива у місті Гола Пристань, а також протягом доби завдала по ворогу 9 ударів. Під ураження потрапили 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також 3 позиції засобів протиповітряної оборони противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили ворожий літак Су-25.

Крім цього, українські бійці за поточну добу уразили 4 пункти управління, 2 райони зосередження живої сили і ОВТ, та склад боєприпасів окупантів.

Раніше ми писали, скільки в Росії залишилося сучасних ракет.