RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Хто зараз в Україні підлягає мобілізації і кого першим відправлять до військових частин

У листопаді президент України Володимир Зеленський продовжив військовий стан та загальну мобілізацію ще на три місяці – насамперед за потребою закликатимуть резервістів, колишніх учасників АТО та ООС, з поступовим нарощуванням чисельності підрозділів за рахунок військовослужбовців та військовозобов'язаних.

Про це заявив начальник Житомирського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Бацюн, інформує "Житомир.info".

Читайте також: В Україні змінили правила мобілізації громадян: що потрібно знати

За його словами, повістки, як і раніше, видаватимуть військовозобов'язаним, проте їх вручення зовсім не означає відправку на передову. Найчастіше документ видається з метою уточнення інформації про людину, а не її негайну мобілізацію до військової частини.

"Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки будуть проводити лише медичний огляд чоловіків віком до 27 років з метою продовження їхнього перебування на обліку або зняття з обліку", - розповів Бацюн.

Він наголосив, що всі люди, які отримали повістку, незалежно від стану здоров'я та придатності до служби, мають з'явитися до військкомату з необхідними документами.

Начальник Житомирського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки також зазначив, що заклик військовозобов'язаних та резервістів здійснюється в обсягах, визначених мобілізаційними планами, що мають гриф секретності.

Раніше ми публікували дев'ять категорій українців, яких не заберуть на війну.