RU  UA

Мобіки і трофеї, що "загубилися": що залишили по собі окупанти в Херсонській області

Специфіка операції на Херсонщині відпочатку відрізнялася від Харківської області, тому після окупантів там залишилося менше трофеїв, проте деякі все ж таки вдалося захопити.

Про це в ефірі Апостроф ТБ розповіла Наталія Гуменюк, речник командування "Південь".

""Російського ленд-лізу" на Херсонщині було менше, ніж у Харківській області через специфіку операції. З самого початку контрнаступ ЗСУ на півдні будувався на руйнуванні інфраструктури та логістики окупантів", - розповіла вона.

Читайте також: Зеленський вперше відвідав Херсон після деокупації

У результаті, коли ЗСУ дісталися ворожих складів, вони вже були зруйновані, проте деяку техніку росіяни все ж таки залишили. Водночас з цими "трофеями" слід бути обережними, оскільки рашисти вже намагаються її добити, і така тенденція, ймовірно, продовжиться.

"Вчора вночі вони, в тому числі ракетами С-300, били по Нікопольщині та Чорнобаївці, намагаючись зруйнувати і добити те, що самі там кинули", - пояснила Гуменюк.

Окрім техніки, ворожі війська "забули" своїх солдатів та "мобиків", не виключено, що декого там залишили спеціально для диверсій. На даний момент в'їзд і виїзд з нещодавно звільнених населених пунктів обмежений, оскільки в регіоні ведеться робота з виявлення диверсантів, що залишилися.

Спікер командування "Південь" також натякнула на можливе звільнення території Кінбурнської коси, де зараз триває військова операція.

Раніше ми писали, що у Херсоні знайшли масові поховання людей.