RU  UA

Ніч була гучною: мер Олешек розповів про ситуацію в місті та околицях

Ніч в Олешках, що на Херсонщині була неспокійною – попри стрільбу та вибухи, люди телефонували меру посеред ночі у піднесеному настрої і ймовірно до вечора інформація про звільнення міста підтвердиться.

Про це в ефірі Апостроф ТВ розповів Євген Рищук, Олешківський міський голова.

За його словами, гучно було не лише в Олешках, але й у сусідньому місті Гола Пристань, а також 12 пунктах громади – все це свідчить про звільнення Олешок вже дуже скоро.

"Сьогодні з 3 годин ночі мені дзвонять люди, пробивається вже наш зв'язок, там гучно, вибухи, стрільба, але люди телефонують з піднесеним настроєм, всі чекають на перемогу та звільнення", - розповів мер міста.

Читайте також: ЗСУ проводять операцію зі звільнення Кінбурнської коси: у чому її важливість

Він наголосив, що згідно інформації, що йому надходить, стратегічні російські війська все ж відійшли в сторону Мелітополя, не очікуючи такого натиску з боку ЗСУ.

"Тож, я думаю, ввечері інформація буде, і з того, що мені надходить, добрих новин буде більше, ніж я можу сказати", - підсумував Рищук.

У той же час, на своїй Facebook-сторінці мер Олешок звернувся до співвітчизників на фоні надпису "Херсонська область" та опублікував фото з українськими воїнами.

"Чекаємо на інформацію від Генерального штабу ЗСУ і ми всі впевнені, що вже дуже-дуже скоро ми поїдемо у наші рідні Олешки", - радісно заявив він.

Раніше ми писали, що перш ніж втекти на лівий берег Херсонщини, окупанти зробили все можливе для знищення критично важливої інфраструктури на правобережжі - вони підірвали енергетичний об'єкт, який забезпечував енергоживлення деокупованої території і значної частини Миколаївської області та розстріляли акумулятори.