RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

ЗСУ проводять операцію зі звільнення Кінбурнської коси: у чому її важливість

Після втечі російських окупантів з Херсону, спікер командування "Південь" натякнула про початок операції ЗСУ по звільненню Кінбурнської коси на лівому березі Дніпра – вона має важливе геостратегічне значення, адже саме на цій вузькій смузі землі "замикаються" виходи із портів деокупованого Херсону та Миколаєва.

Про це повідомляє Defense Express.

Варто зазначити, що офіційних підтверджень чи спростувань інформації щодо наступу на Кінбурську косу не було, однак Міноборони опублікували відео, із якого випливає, що ЗСУ таки форсували Дніпро в одній із точок Півдня.

Читайте також: Мобіки і трофеї, що "загубилися": що залишили по собі окупанти в Херсонській області

У той же час, згідно інформації деяких джерел українські бійці рухаються по косі із західного напрямку, йдучи в напрямку селища Геройське – якщо інформація підтвердиться, це означатиме, що нашим військам вдалося провести вдалий тактичний десант просто під носом рашистів. Окрім цього, атака ЗСУ ворожих позицій на Кінбурні означатиме, що вони незабаром продовжать деокупацію лівобережної частини Півдня України.

Також, звільнення Кінбурнської коси означатиме чергову ганебну поразку Чорноморського флоту РФ і суттєве зміцнення позицій України в Чорному морі.

Попри те, що у мирний час, Кінбурнька коса мала більше туристичне значення, контроль над нею рашистами під час війни, давало змогу ворогові постійно обстрілювати портопункт в Очакові. У свою чергу, саме там на рейді відбувалось довантаження суден із зерном. Постійні удари рашистів по Очакову також призводили до жертв серед мирного населення.

Раніше ми писали, чому, за словами полковника росіяни пішли з Херсона.